Vann med bobler. Servert i de fineste champagneglass. Det er hverdagskost for de som fotograferes av Oslo-fotografen CF-Wesenberg i Kolonihaven Studio. I år feiret fotostudioet 30 år.
Av Rita Tvede Bartolomei
Foto: Pål Bellis
– Vi serverer vann fra de beste champagneglass av god kvalitet. Helst i Riedel eller Dom Perignon-glass. Det vi selger til våre kunder er en opplevelse for å få dem til å blomstre. Ofte er folk nervøse når de kommer hit, men noe skjer når de gis et flott glass med boblende vann å holde i. De slapper de mer av, føler seg sett og ivaretatt. Dette er viktig. Reaksjonen er alltid den samme, og de blir ofte veldig overrasket: – Gud, så godt dette vannet dere har er! forteller fotograf og eier av Kolonihaven Studio i Oslo, Christian Fredrik (CF) Wesenberg.
For blogg-anledningen lar CF-Wesenberg seg fotografere av kollega Pål Bellis, sammen med Kolonihavens maskot-hund: Sandro Leo X og de etter hvert velkjente champagneglassene.
Vannet kommer fra to Culligan-vanndispensere som er koblet på vannforsyningen i Kolonihavens to fotostudioer.
Servere fra plastglass? Aldri i livet
Kolonihaven Studio ble startet opp av CF-Wesenberg i 1989, og er et av Oslos mest veletablerte og velkjente fotostudio. Fotostudioet tar bilder for bedrifter og privatpersoner. Hvert år kommer mellom 1000 og 1200 nye kunder innom: Fra skilandslaget til statsminister Erna Solberg.
– Kolonihaven var nok et av de første fotostudioene i Oslo med høy frekvens av kjendis-kunder. Rein Alexander og Anita Skorgan var her nettopp, og Else Kåss Furuseth i forrige uke. Prosedyren er alltid den samme: Alle får sprudlevann fra champagneglass, sier han.
Men plastglass er bannlyste, forteller CF-Wesenberg. Ja, egentlig alt av drikkeglass som ikke gir den lille ekstra, godfølelsen.
– Vann er viktig. Vann er sunt og forfriskende. Det er dessuten bra for konsentrasjonen. Selv drikker jeg vann fra store, fine vinglass. Sikkert over 2 liter vann hver eneste dag, og jeg er ekstra glad i vann med bobler, sier Wesenberg.
Han avslører samtidig at maskothunden Sandro Leo X jevnt og trutt slurper i seg vanndispenser-vann (men uten kullsyre), rett fra champagneglass.
Vanndispenser i 10 år: Vannet smaker bedre og er kaldere
I 10 år har Kolonihaven hatt vanndispenser-vann fra Culligan (tidl. Waterlogic) tilgjengelig for ansatte og besøkende.
– Selv om vannkvaliteten er helt grei i Oslo, så tilsettes det mye klor. Det har jeg selv vært vitne til da vi foto-dokumenterte utbyggingen av fjellhallen til vannverket for 10 år siden. Vannet smaker i tillegg veldig forskjellig fra område til område. Det er stor smaksforskjell ut ifra om man drikker det på toppen av Grünerløkka eller nede på St. Hanshaugen, sier han.
Skaper vann-opplevelser: Når vann blir mer enn kun vann
Når vannet filtreres, og i tillegg alltid er kaldt, da smaker det ekstra godt. Men når det serveres fra champagneglass: Da tas vann-opplevelsen til et helt annet nivå, sier fotografen.
– Kundene våre skal gis den følelsen de ville fått på en eksklusiv restaurant. De skal ikke trenge å spørre om vann. Akkurat som på en bedre restaurant skal de bare få vannet servert umiddelbart. Alt vi skal si er: – Vær så god, her har du litt vann. Vil du ha still eller sparkling? sier CF-Wesenberg.