4 tips for deg som ikke liker kaffe

februar 18, 2020
blog-hero-likerikkekaffe

Tenker du at all kaffe smaker bittert, surt og for sterkt? Prøv disse 4 tipsene, så vil du kanskje forandre mening. Er du ekstra heldig kan det være du begynner å elske kaffe hjemme og på jobben.

Av Rita Tvede Bartolomei

For kaffe er mer enn traktekaffe: Det er espresso, macchiato, caffe mocca, håndbrygget kaffe, cappuccino, kaffe fra Afrika, kaffe fra Brasil, blandingskaffe og single origin. Som Waterlogics egen barista Alexander Bottegaard sier: – Det er så mye mangfold i kaffe. Kaffe er som vin, hvert land og hvert område har sin spesielle karakteristikk i smaken.

Tips 1: Prøv en annen type kaffebønner

Har du alltid drukket kaffe brygget på mørkbrente bønner? Kanskje har du alltid drukket blandingskaffe? Har noen fortalt deg at det er lysbrente bønner som gir de beste kaffeopplevelsene? Meningene er delte om kaffe: Det viktigste er at du prøver deg frem og ikke er redd for å eksperimentere. Kanskje vil det å prøve en annen type kaffebønner, gjøre at du liker kaffe? Et veldig godt råd er å alltid tilberede kaffe fra nykvernede, ferske kaffebønner. Kaffebønner inneholder fett, som harskner etter en tid: Fersk kaffe er alltid best: Fra ferske bønner og når den er helt nybrygget.

Tips 2: Prøv en annen bryggemetode

Har du hatt mange dårlige kaffeopplevelser med sur og gammel traktekaffe fra TV-kanna? Kaffe som er helt nybrygget vil smake helt annerledes. Faktisk blir kaffen sur etter kun 1 time på kanne, og kaffe fra en kaffemaskin vil alltid være helt fersk. Dessuten er det stor forskjell på en ren espresso (kruttsterk og konsentrert) og en cappuccino (myk og delikat). For kunder som er usikre på hva slags kaffetype de skal velge og hvilken kaffemaskin som passer best for dem, arrangerer Culligan gjerne egne cupping-møter, som er smaksprøving av kaffe.

Tips 3: Prøv kaffe med melk

Mange ihuga kaffeelskere mener at kaffesmaken kommer mer til sin rett om den drikkes helt ren: Uten sukker, uten smakstilsetninger og i alle fall helt uten melk. Men hvorfor la seg diktere av regler? Målet må jo være å finne kaffetypen du liker best? Prøv en liten skvett med melk i kaffen – eller ha mye melk i. Det kan godt være at du liker kaffen mye bedre da. For det lille ekstra: Prøv kaffefløte eller kremfløte i kaffekoppen.

Tips 4: Prøv å tilføre noe ekstra

Kanskje liker du kaffen bedre om den smaker litt søtere? Det er ikke spesielt sunt å bruke store mengder med smaksatte siruper eller sukker i kaffen. Men må du ikke av helsemessige årsaker holde deg helt unna sukker, kan du helt klart tillate deg det en gang iblant: Hva med å prøve kaffe med en ørliten skvett karamell- eller sjokoladesirup? Dessuten er det fullt mulig å smaksette kaffe helt uten bruk av verken søtningsmidler, sukker eller sirup: Tilføy ekstrakter eller krydder i kaffen neste gang.

Lese mer om kaffe?