Culligan FAQ

Her finner du en oversikt over vanlige spørsmålene og svar vedrørende våre produkter og tjenester.

Hvis det er andre saker du har spørsmål om er det bare å ta kontakt med oss.

top_teaser_faq

Generelt om vanndispensere

Generelle spørsmål og svar omhandlende våre vanndispensere

En vanndispenser gir deg følgende fordeler:

 • Spar tid og penger : En vanndispenser er betydelig rimeligere enn å kjøpe flaskevann. I tillegg sparer du tiden det tar å handle og returnere tomgods.
 • Beskytt miljøet : en vanndispenser forhindrer unødvendig produksjon og transport av vannflasker. Dette reduserer plastavfallet som produseres på lang sikt.
 • Moderne design : Takket være det elegante og kompakte designet passer Culligan vanndispenserne perfekt inn i ethvert kontor, enhver skole eller kantine. Som et moderne tilbehør blir de et blikkfang i ethvert miljø.
 • Nyt komfort : Culligan vann tilbyr deg et helt repertoar av alternativer for å drikke vannet ditt: avkjølt, ukjølt, varmt og temperert eller tilsatt kullsyre. Alt du trenger å gjøre er å nyte vannet. Culligan tar seg av vedlikeholdet av utstyret.

Avhengig av den valgte enheten, kan du drikke vannet ved forskjellige temperaturnivåer:

 • avkjølt
 • temperert
 • varmt
 • ekstra varmt

I tillegg, avhengig av enheten, kan du velge mellom ulike nivåer av kullsyre:

 • lav mengde
 • normal mengde
 • høy mengde

Majoriteten av våre vanndispensere har kun normal mengde.

Det finnes dessverre ikke noe generelt svar på dette, da det avhenger av en rekke ulike faktorer og individuelle ønsker.

 • Hvilken type vann (filtrert springvann eller kildevann) vil du ha?
 • Hva er ditt behov?
 • Hvilke typer vann vil du tappe (kaldt, kullsyreholdig, varmt, ekstra varmt eller temperert)?
 • Hvor ønskes vanndispenseren plassert (bordmodell, tappetårn eller gulvmodell)?
 • Hvilken renseteknologi er ønsket?

Ja, våre produkter og tjenester reduserer påvirkningen på miljøet sammenlignet med andre alternativer.

 • Culligan er en moderne bedrift som tenker fremtidsrettet. Vi jobber hele tiden med å forbedre våre produkter, prosedyrer og rutiner for å sikre etisk handel og et miljøvennlig tankesett.
 • Vi skal være en pålitelig og serviceorientert leverandør gjennom effektiv planlegging og god kommunikasjon med kunden. Vi skal være omstillingsdyktige og gjennomføre punktlige leveranser og serviceoppdrag.
 • Culligan som konsern er svært opptatt av å være miljøvennlig og etisk i vår forretning.
 • Vi produserer våre vannmaskiner fra egne fabrikker der vi sørger for at HMS og rettferdige lønninger blir ivaretatt for våre ansatte. Utover det er alle våre kaffemaskiner og øvrige vannmaskiner produsert i Europa under forhold som ivaretar HMS, miljø og rettferdige lønninger.
 • Produktene er 100% gjenvinnbare og inneholder ikke kjemikaler som kan være skadelig for hverken forbrukerne eller miljøet.
 • Produktene er merket i energiklasse A+ eller bedre.

Vi vil arbeide for å kontinuerlig forbedre vår virksomhet ved å:

 • Tilstrebe og forstå kundenes, markedets og omgivelsenes nåværende og fremtidige behov, samt innfri deres, myndighetenes og eierenes krav og forventninger.
 • Ha kontinuerlig fokus på forbedring av prosesser og metoder med oppdaterte teknologiske verktøy, og forsøke å utvikle en forbedringskultur gjennom hele bedriften.Involvere medarbeidere for å skape samhørighet, engasjement og eierforhold til arbeidsprosesser og arbeidsmiljø.
 • Løpende vurdere muligheter for alternativ transport av varer og tjenester med f. Eks Elbil-løsninger. Redusere vårt klimafotavtrykk gjennom målrettet arbeid basert på identifiserte aspekter som f. Eks. CO2 avtrykk.
 • Ha målrettet fokus på gjenbruk og resirkulering av maskiner, produkter og emballasje.
 • Til enhver tid følge de miljømessige krav som stilles av gjeldende lover og forskrifter og andre interessenters krav vi har sluttet oss til.

Ja. Filtersystemet eliminerer opptil 99,99 prosent av potensielle patogener. Likevel er mineraler og sporstoffer bevart fordi de er betydelig mindre enn porene til filtrene som brukes.

Nei, de er forskjellige i filtreringsprosessen og graden av filtrering.

Alle våre maskiner er lavenergi.

De fleste av våre maskiner har standby modus som sikrer minimalt med strømforbruk når maskinen ikke er i bruk.

Alle våre maskiner sikrer kaldt vann fra første kopp, dette hindrer at man lar vannet renne og sparer naturressursene.

Ja, vi benytter oss forøvrig kun av bare gjenbrukbare Co2 beholdere, og ikke engangsbeholdere.

Vannrenseteknologi

Bare Culligan tilbyr en unik 4-trinnsprosess for å levere det mest rene, friske og trygge vannet til din arbeidsplass. Vi bruker eksklusiv teknologi for å sikre at dispenseren din er hygienisk beskyttet på utsiden og vannet ditt er grundig renset og trygt å drikke.

 

Trinn 1:

Filtrering med høy ytelse.

Våre beste kullfiltre fjerner sediment, klor og andre forurensninger, nøytraliserer dårlig smak og lukt fra vannet ditt, samtidig som naturlig forekommende og gunstige mineraler kan passere gjennom for å garantere god smak og friskt vann.

Trinn 2

Opptil 99,9999 % reduksjon av bakterier og virus med Firewall®

I motsetning til andre dispenser, renser vår patenterte Firewall® UV-C-teknologi grundig vannet hele veien gjennom til utløpet. Dette forhindrer bakterier som Legionella, Salmonella og E.coli, og virus som hepatitt og COVID-19 komme inn i systemet, forurense drikkevannet og forårsake sykdom

Trinn 3

Reduser mikrober med opptil 99,5 % med BioCote®

Et utvalg av våre vanndispensere har også en beskyttet overflate med antimikrobiell teknologi kalt BioCote®. Dette er et sølvionbasert additiv som hemmer veksten av mikrober og gir permanent og langvarig beskyttelse på de viktigste plastoverflatene.

Trinn 4

Berøringsfri betjening

Vår berøringsfrie løsning betyr at du ikke trenger å være i kontakt med dispenseren, slik at det er en enda mindre mulighet til å spre bakterier mellom brukere. Våre fotpedaler fås til et stort utvalg av våre dispenser.

Leie eller kjøpe?

Avhengig av type og utstyr på vanndispenseren kan kostnadene variere betydelig.

Som bedrift kan bestille Culligan vanndispensere via vårt kontaktskjema eller ved å ringe vårt serviceteam. Culligan selger vanndispensere over hele verden.

​Vi kan sette ut en gratis og uforpliktende prøve i 2 uker på vår kildevannskjøler ved ønske. Tilbudet gjelder bedrifter i Oslo og omegn (inkludert Drammen, Gardermoen og Østfold), Bergen- og Trondheimsområdene.

Begge alternativene har forskjellige fordeler og ulemper som du kan lese mer om her på våre nettsider.

Før du kjøper, bør du tenke over dine individuelle behov.

 • Installasjon: Hvor skal vanndispenserne installeres? Skal enhetene settes på benk eller er det behov for underskap?
 • Spesielle krav: Er det noen spesielle krav til installasjonen?
 • Behov: Hvor mange personer vil bruke vanndispenseren?
 • Vannalternativer: Hvilke typer vann bør være tilgjengelig (kjølt, varmt, kullsyreholdig osv.)?

Alle Culligan produkter kommer med garanti i henhold til kjøpsloven. Dersom det er tegnet en serviceavtale vil du ha garanti i hele avtaleperioden.

Culligan sørger for service og vedlikehold. Dette er inkludert i våre serviceavtaler og opprettholder den kvalitet som skal foreligge.

Men vi anbefaler at det benyttes f. eks desinfeksjonservietter på de områder som er utsatt for berøring med jevne mellomrom.

En kildevannskjøler kan i utgangspunktet plasseres omtrent hvor som helst det er tilgang til strøm, men bør ikke plasseres i direkte sollys eller i områder den står utsatt for sterke lukter.

Når det kommer til vanndispensere som kobles til vannforsyningen, gjelder det samme som for kildevannskjølere, men i tillegg er det nødvendig med en nærhet til et vannuttak.

Vann er vår verden

Alt vi gjør handler om bedre vann. Les mer om vår historie, våre forpliktelser og våre globale merkevarer.