Gourmetrestaurant på Frogner

januar 11, 2019
blog-hero-purezza06

Topphem er gourmetrestauranten du har råd til å besøke også på en helt vanlig hverdag. Kjøkkensjef Simon Weinberg sier de valgte Purezza-restaurantvann fordi løsningen ikke krever importering eller engangs-emballasje.

Av Rita Tvede Bartolomei

– På Topphem bruker vi gode råvarer rett fra de lokale nabogårdene rundt om i Norge. Vår mat er ekte, streit og ærlig mat med masse smak. Vi startet opp restauranten høsten 2017, og navnet Topphem kommer av nabogårds-navnet til Bokbacka – Bokbacka er navnet på familiegården min i Skåne, sier kjøkkensjef og eier for allerede velkjente Bokbacka og nyetablerte Topphem i Oslo, Simon Weinberg.

Weinberg har bakgrunn fra Københavns berømte Noma (verdens beste restaurant) og Bagatelle i Oslo.

Topphem

TOPPHEM: Får mye skryt i pressen

Restauranten på Frogner har fått strålende anmeldelser i både DagbladetAftenpostenVGDagsavisen og Dagens Næringsliv. Ja, også ett år etter oppstarten får Topphem skryt igjen i DN.

– Det er så klart utrolig hyggelig og overveldende å få så mye ros i pressen som vi har fått. Vi har blitt kalt årets nykommer og årets beste spot, sier Simon Weinberg.

Topphem blir i avisanmeldelsene beskrevet som en gjennomført gourmetrestaurant: Men også som en billig gourmetrestaurant. Rett og slett en restaurant man kan ta seg råd til å besøke også utenom spesielle begivenheter.

Både smårettene, hovedrettene, dessertene og vinene – men også kunnskapen til de ansatte og servicen får ros i hver eneste avisanmeldelse.

Aftenpostens anmeldere var så begeistret over de ansattes service og innstilling at den ble beskrevet slik:

«Det er noe med måten de smiler på. Måten de småløper over gulvene på. De mange servitørene på Topphem ser ut som de er på verdens morsomste fest, alle sammen. Energien deres dirrer i de høyloftede lokalene på hjørnet av Solli Plass».

Viktig del av konseptet: Småretter som kan deles

Simon Weinberg forteller at Topphems meny består av flere typer mindre retter som med fordel kan deles.

– Menyen vår er heller aldri statisk. Den forandrer seg ikke kun med de fire årstidene, men også enda mer, med alle mikrosesongene i løpet av et år. For å få en større matopplevelse og prøve ut hele menyen vår, setter vi også sammen en form for festmat-bord, eller det vi på svensk kaller for «tabberas». Da kan du bestille ett stykk av hver eneste rett vi har på menyen. Perfekt å dele for 3 til 4 personer som spiser sammen, sier Weinberg.

Kjøkkensjefen og restaurant-gründeren sier stemningen er en stor og viktig del av matopplevelsen hos Topphem.

– Atmosfæren er en minst like viktig del av vårt konsept som maten. Våre helt spesielle lokaler bidrar mye til det: Åpent, personlig og folkelig, sier han.

Topphem

Purezza-systemet: Brukervennlig kvalitetsvann

På Topphem er kvalitet i alle ledd helt essensielt, sier Weinberg. Da også på drikkevarer. Purezza-konseptet passet derfor bra for deres behov. Dessuten forteller Simon Weinberg at det var viktig for Topphem å velge restaurantvann som baserte seg på byggets egen vanntilførsel.

– Unødvendig bruk av emballasje og for mye bruk og kast er vi ikke tilhengere av på Topphem. Vi liker kortreist og lokalt. Det blir så klart spesielt viktig når det gjelder vannet vårt: Det er jo faktisk det vi serverer mest av. Å bruke importert flaskevann var uaktuelt, for vi ville benytte oss av godt, norsk vann fra eget bygg – bare grundig filtrert og også med mulighet til å tilføre kullsyre, sier han. Purezza restaurantvann har ifølge Simon Weinberg vært både enkelt i bruk og pålitelig.

– Det er et system som ikke krangler, og det sparer oss for både tid og penger. Dessuten gjør Purezza at vi kan tilby gjestene våre vann i toppklasse til en vettug pris, sier han.

Nettside:

www.topphem.no

Booking:

https://book.dinnerbooking.com/no/nb-NO/book/index/1443/2

Veibeskrivelse:

Er du interessert i å servere Purezza på ditt serveringssted?

Du kan nå finne Purezza på serveringssteder over hele Nord-Amerika, Europa og Australia. Purezza gir restauranter en bærekraftig vannløsning med positiv innvirkning på bunnlinjen.

Kontakt oss for å snakke med en Purezza-ekspert i dag for å finne det riktige produktet og tjenesten skreddersydd ditt serveringssteds behov.

LES MER

Les mer om Purezza Premium Water