En gastronomisk opplevelse i Rogaland

september 27, 2018
blog-hero-purezza09

Restauranthuset Renaa i Stavanger ble i 2016 første norske restaurant utenfor Oslo som fikk Michelin-stjerne. Nå har gründer-ekteparet Renaa satt Purezza på menyen og fullstendig kuttet ut flaskevann.

Av Rita Tvede Bartolomei

Renaa er rangert som den tredje beste restauranten i Norge av White Guide, og var Norges representant i Nordic Price 2018. De mottok også kompetansedelingsprisen av Næringsforeningen i Stavanger i 2017.

– Det vi har oppnådd kommer ikke av seg selv. Vi holder en meget høy standard på det vi gjør, og er opptatt av å ha kvalitet i alle ledd: Fra lærlingene vi tar inn til maten vi serverer, men også måten vi formidler mat med historie. Slik som måten vi presenterer regionens matmangfold og råvarer på til våre gjester. Vi får ofte besøk av gastroturister som reiser til regionen kun for et måltid i vår restaurant. Renaa er levende opptatt av matfylket Rogaland, de fantastiske råvarene vi har i denne regionen og det å drive bærekraftig, sier Torill Renaa, som eier restauranten sammen med sin mann og kokk Sven Erik Renaa.

Kokkestudio og bistro

Renaa Restauranter ble etablert i 2009 av ekteparet Renaa og har både bistro, «matstudio», selskapslokaler og kafé med kombinert håndverksbakeri og gelateria/pizzeria.

– I vårt lille «matstudio» Re-Naa tilbyr Sven Erik Renaa sitt beste for 21 gjester. Det intime lokalet er kokkens egen lekegrind, hvor kokkene serverer og presenterer maten selv. Matmessig handler det meste om Rogaland og råvarene vi har tilgjengelig rundt oss: Kreere innovative retter med gode smaker som representerer vårt landskap, forteller Torill Renaa.

Bistroen regnes som en av landets beste, og har et ujålete konsept. Ekteparet Renaa har arbeidet nært sammen med lokale bønder og leverandører i mange år, og menyene utvikles alltid ut fra årstidenes råvarer når de er på sitt beste.

– Rustikk, raffinert, ærlig, sunn og smakfull mat. Tradisjonell matproduksjon i nært samspill med innovasjon og friske ideer, sier hun.

Restauranthuset Renaa i Stavanger

Pizzeria, gelateria og selskapslokale

Renaa Xpress Sølvberget er et håndverksbakeri, gelateria, kafé og pizzasted.

– Vi baker brød, bakervarer og kaker selv. Vi serverer unike italienske pizzaer laget fra vår egen surdeig, uten bruk av kunstig gjær. I tillegg lager vi byens beste is, økologisk og håndlaget i egen iskremfabrikk på Breitorget, forteller Torill Renaa.

Renaa Selskap befinner seg i underetasjen til bistroen, der tre stuer har blitt gjort om til et selskapslokale.

– Her kan man arrangere julebord, forretningsmiddag, bryllup, runde dager som en 50-års dag, konfirmasjoner, vennefest, team-building, minnestund og vinsmakinger, innskyter Renaa.

Helt fra oppstarten har restauranten ofte hatt en kokk med fra det norske Kokkelandslaget. Sven Erik Renaa var selv del av Kokkelandslaget tidligere.

Restauranthuset Renaa i Stavanger

– Renaa har utviklet seg til å bli en stor lærebedrift som er opptatt av rekruttering til bransjen og ansattes egenutvikling. Bare de to siste årene har våre lærlinger vunnet sølv i NM for kokkelærlinger, samt sølv og bronse i NM for servitørlærlinger, sier Torill Renaa.

Hun forteller det er umulig å kun nevne noen få spesialiteter: Restauranthuset tar inn råvarer etter sesong, og mest mulig lokalprodusert og kortreist.

– Vi er blant annet stolte av å ha vært en pådriver til Ryfylke Vaktels slakting av vaktler. Derfor har vi så klart vaktler på menyen, sier hun.

Derfor valgte de Purezza

Torill Renaa sier at videreutvikling av deres bærekraftige restaurantdrift, var hovedårsaken til valget av Purezza-vann.

– I den spede begynnelsen hadde vi ulike typer flaskevann. Først eliminerte vi det utenlandske vannet, og så begynte vi å redusere alle typer flaskevann. I forbindelse med at vi har ti-års jubileum i 2019 så tydeliggjør vi dette enda mer, sier Renaa.

Hun sier restauranten ønsker en transformasjon til bærekraft i alt de gjør.

– I måten vi jobber på, distribusjon, markedsføring, innsatsfaktorer og produksjonsmetoder, lokalene vi holder til i og hele vår arbeidshverdag; fra saltet vi setter frem, til tallerken, bord og stoler, serveringsfat, bekledning hos betjening, vannet som nytes, hvordan måltidet tilrettelegges, sier Torill Renaa.

Restauranten ønsker ikke å importere vann, fordi det belaster miljøet via transport og med engangsemballasje i form av plast.

– Purezza er da et logisk, bærekraftig valg våre gjester er positive når vi forklarer hvorfor vi har tatt dette valget og konsekvenstenkningen, sier hun.

Er du interessert i å servere Purezza på ditt serveringssted?

Du kan nå finne Purezza på serveringssteder over hele Nord-Amerika, Europa og Australia. Purezza gir restauranter en bærekraftig vannløsning med positiv innvirkning på bunnlinjen.

Kontakt oss for å snakke med en Purezza-ekspert i dag for å finne det riktige produktet og tjenesten skreddersydd ditt serveringssteds behov.

LES MER

Les mer om Purezza Premium Water